Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 28-Jan-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday To Me......

 
Semoga aku dipanjangkan umur untuk aku perbaiki segala amalanku, dimurahkan rezekiku serta keluargaku.., dikekalkan dengan suami yg sangat carring & loving..wah..., anak2 yg soleh dan pintar...kehidupan yang semakin baik, aman dan damai...aminnn..amin...amin....

ni yg malas bile masuk taun baru ni...dan2 le umo kite pon naik 1 tangga....dan makin antik rupenye aku ni....taun ni b'day kite mmg kite tak berape nak sedor...sbb stat dr middle of last year kite mmg buzy ngan aktiviti baru kite...kek & cupcake ler...ape lagi....

Taun ni kite sambut birthday kite dengan siapkan byk oder kek dr customer2 kite....takde pon sesape nak bg kite kek ...tak sedih pon ...sbb kalo ade sesape bg kek pon kite dah tak bolek nak telan dah....

Mlm tu mmg kite sebok deco kek utk customer yg nak collect esok pagi2 lagi, kepale ni mmg tak ingat lain dah...ade 4 bijik kek hantaran nak kene siapkan...sesekali terase gak gabra tu...boleh ke aku siapkan..cantikke...customer suke tak nnt??...issh makin runsing tau....takpe le..jalan dulu..kite pon deco..slow..slow..harap2 takde ape2 yg buruk berlaku...TIBA2!!!..jeng..jeng..jeng...

Alahai..Mr. Chef..buat surprise le konon....bile kite ke dapo die kelam kabut preparekan surprise...actually mmg surprise ler...tapi takde kek...katenye sorry ye takde kek...bukan nak mkn pon..kan...

Wah...terharu seh...ade kad lagi..teringat zaman dolu-dolu...ade gak bitrhday presen skit2.....kompiden badak Mr. Chef belikan brg2 yg kene sukat kat badan ni..nasib baik ngam...anyway tq ye Mr Chef..kalo panjang umo, taun depan buat lagi ek..

TQ Mr. Chef...


Actually kek ni kite buat the next day...after a customer cancelled her barbie doll cake order...ingatkan nak potong2 kek ni sedekah kat budak2 yg main depan umah ..tp petang tu kite teramat ler bz utk keluar rumah...simpan dulu kek dlm peti....bile ari minggu tu nak balik kg, teringat plak..ni kalo aku tak buat ape2 kat kek ni alamat masok tong ler...so kite tuang coklat, deco ala kada....bwk balik kg..sudahnye habis licin anak2 sedare kite bedal...alhamdulillah..slamat dr pembaziran..



Friday, 23-Jan-2009 02:42 Email | Share | | Bookmark
Chocolate Cheese & Gong Xi Fa Chai cake ...

 
 
Penat tak terkire....smalam kite bake 21 bijik kek..dari pagi spi ke malam br siap....spi nak suap nasik ke mulut pon dah tak larat dah. ..spi ke hari ni rase cam kepale tak berape nak betul...rase wenggg jer. ..member opis ajak gi Jalan Tar beli tudung Ekin...aah tanak aar...baik ler kite tido...qada' tidor utk smalam. ...

Alhamdulillah...setiap minggu ade je rezeki...byk pulak peminat choc cheese cake kite...lepas kite hantar sample kat kezen kite ari tu...masih ade lagi dalam Q ...utk minggu depan plak ekk...akak dah maximum minggu ni..rase nak tebarai dah....

Choc + Cheese mmg a perfect combination...mmg sedap...so sesape nak cube..give me a call kay...

diantaranya....macam2 pesen..ade yg tersenyum girang..senyum kambing...senyum malu2 kucing...ikut suke die je...jgn risau..cheese tu w/pon nampak tak nampak..same banyak je utk setiap satu tu...kite sukat tau..digital scale lagi. .don worry yek...


sample bile dah dipotong...yg ni Mr Chef punye..eee sebok je..(ampun.. .)..dlm kite nak siapkan list yg pjg2 tu ..sempat lagi nyelit oder utk die...sabar je la...
maner2 yg dah siap cepat2 pack...takut2 tetamu tak diundang panjat plak...lagi naya..


sempat deco satu kek je...yg lain2 tu awal2 lagi kite dah call...kite akan deliver ke rumah depa ari Sabtu...kes tak sempat giler...
Oder dari Kak Pah utk Vicky....K.Pah stat nak ngelat...katenye sayang plak i nak bagi kat die..sbb cantik sangat....


Wednesday, 21-Jan-2009 01:41 Email | Share | | Bookmark
Wedding Anniversary Cake....

 
Leks oder kek ni untuk adik iparnye.....design pon Leks mintak macam sample yg dah ada...ok ler tu, tak payah le kite nak perah2 otak....rase cam dah boring2 je nak buat design bunge ros ni..tapi nak buat bunge lain tak reti... ...so far customer yg datang oder pon sbb suke ngan bunge ros ..katenye...so jemu2 pon buat ler jugak....nak kene carik mase gak ni, blaja bunge2 baru ..kalo tak cam spesen jek design kite kan...???


Leks dah tengok kek pagi ni...suke beno katenye...."...nnt anniversary i ..u buat mcm ni jugak tau..i suke la u punye roses...."...katenye....





Monday, 19-Jan-2009 03:35 Email | Share | | Bookmark
A Birthday Cake...

 
 
Kek yg diorder oleh customer Lin....mggu lepas kite introduce kek baru kat Lin....Choc Cheese...terus ade yg minat nak order...kek ni penah 'boom' kat opis kite taun lepas...bile dah abis musim die, senyap le....bile kite introduce kat kazen kite ni, ramai yg suke katenye...dalam biz ni kite kene rajin sedekah tau...even bagi sample pon sedekah jugak tu....nnt murah rezeki..

Kek ni diorder oleh seorang adik untuk kakaknye....baiknye adik....alamak b'day kakak kite bulan depan...alahai kakak ku...kene bagi kek jugak ker???

Harap2 suke dengan kek ni ya...basenya Choc Cheese Cake... ..tq sbb sudi oder dari Zai....



Choc Cheese kembali lagi....



Thursday, 15-Jan-2009 00:59 Email | Share | | Bookmark
Cuppies

Ade 1 je cuppies ari ni...kite try warna merah Wilton yg kite baru beli....nak dapatkan warna merah menyale punye le susah...rupenye kene beli yg jename mahai ...jename cap ayam mmg tak mo merah...so alang2 customer pon kate design & kaler aper2 pon boleh...so kite try le warna merah baru kite ni....menyale tak ek?? Rasenye ok ler campared to colouring yg cap ayam....




[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net