Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Monday, 24-Nov-2008 05:03 Email | Share | | Bookmark
Kek Marble & Kek oren...

 
 
Ade jugak kawan2 yg tanye...mane rupe kek butter/ vanilla...sbb selalu oder kek coklat je...
ok lah kebetulan...weekend baru2 ni ade 2 tamu nak dtg umah....dlm mase 1 jam tamu nak tibe..nak idang ape ek?? nak beli kuih goreng pisang je yg ade jual..x best...so boleh le..godak2 tepong & telo jadik le kek marble & kek oren...

so kawan2 yang nak tengok contoh tu..ni le rupenye..kek ku yg lembut & gebu. ..tamu2 ni makan kek yg fresh & hot from oven tau...





Friday, 21-Nov-2008 01:42 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cake

 
 
Happy Birthday Dinen....

Wah... dah 30 taun rupenye ko Dinen...Happy Birthday ye...semoge happy2 sokmo..

Cam biase..Abe akan jadik organizer utk geng2 Careline yg celebrate birthday....nanti b'day Abe...Abe organize sendiri jugak ke...kalo ye..oder kek 3 tingkat tau...

Abe kate.."...nak waner oren, kek coklat...kak Zai pandai2 le deco...tulis 30 besor2 tau!!!...."

Orait le...ni hasilnye...ok ke gini Be???





Friday, 21-Nov-2008 00:19 Email | Share | | Bookmark
Cupcakes..

 
 
 
View all 4 photos...
A simple cupcakes deco...actually customer ni nak kan cupcake kosong without any deco...as long as price can be nego...untuk kenduri kesyukuran je katanye...tapi utk harga yg sama kite bagi free a simple deco....nampak sweet skit kan...instead of kosong tu....hati pon sronok bile tengok...

Harap customer saya ni puas hati...TQ ya sudi oder dari Zai....





Wednesday, 19-Nov-2008 00:36 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cake

For today's entry, cake specially dedicated to bapak2....

Kak Maja ordered this cake for her loved one....tapi malu le pulak...katenye..."jangan letak love..love...jgn letak from mama....boh name anak2 udah tau....malu.."...alahai ape nak malu...bukan slalu pon kak....

ni dah a few times kak maja oder kek yg same...anak2 suke katenye...oklah enjoy the cake ya...




Ini pulak Rich Cheese Cake...with chocolate topping.....untuk Mr Chef...
sebenarnye dah nak seminggu gak Mr. Chef beli cheese ni...nak suruh kite buatkan cheese cake untuk die...die mmg hantu cheese cake...tapi kite asik tak sempat je nak buatkan...sbb byk oder sepanjang minggu lepas....so ari minggu ari tu carik2 gak slot untuk buatkan die cheese cake ni...sebelom die ungkit...oooo..kek org boleh buat....kek abg mane...??...baik le kite buat cepat2...

mmg die makan sepenoh hati....siap sorok2 lagi kat bucu2 fridge..takut anak2 abiskan....anak2 pon same naik...kalo kek2 lain depa dah tamau dah....

kek ni dah slamat dah....



Saturday, 15-Nov-2008 01:35 Email | Share | | Bookmark
Kek 3 Dara Pingitan......

 
 
 
Hari ni buat 3 kek Barbie Doll sekaligus.. ..kejang jugak le otot2 tangan ni dok merenda pada skirt barbie2 tu.... balik dari keje settlekan dulu makan Mr Chef ngan anak2, pas tu kite pon start le putarrr buttercream kite....mulekan operasi...masok kol 12am, kepale cam dah berat2....issh ngantuk giler...ni tak boleh jadik ni..kalo diteruskan jugak ntah ape2 le hasilnya.....so zzzzzz dulu bangun balik kol 5 & sambung merenda....nak kene siap awal gak ni sbb Ameng pon nak pagi2 sbl gi keje....

2 Barbie pink & purple untuk jiran sebelah umah je...Ah Meng...ye..memang neibor kite cina...katenye..."...saya mau itu kek patung lua (dua) aaar...mau angkat pigi lumah saya saulara (saudara)...lagi aarrr itu kek mau bau coklat...." Ameng...ameng...rase2 nye dah dekat nak 40 taun ko dok kat Malaysia ni..awatnya BM beterabok lagi....?? ...nasib baik kite paham...bau tu rupenye die nak perise coklat.....

Barbie kek lagi satu wana pink jugak.....yang ni pulak untuk Kak Liza...kakak pada Lin opismate kite....tq ye kak liza...sudi oder dari kite...comel orangye kak Liza ni.. lepas hand delivered pada Kak Liza...sempat jugak die sms kite....."...Thank u very much..cantik sgt! Definitely she will luv it!....

Tq ye..sudi menyunting 3 dara ku ini....









[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net