Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 10-May-2009 12:18 Email | Share | | Bookmark
Cakes for the week....

Balance kek2 sepanjang minggu ni....selamat menjamu mata....

Kek ni untuk Sab....sponsor utk hari pertunangan adik nye...so how's the day Sab?? hope everything goes well ye..almaklum ler nak organize majlis ni bukan senang...tapi tu dah amanah parents ko...do the best..yg penting ikhlas beb....cayalah...
Sab nakkan roses dalam bakul..& purple theme....setiap kali terserempak..mesti die sergah aku..don forget my purple arr...tapi bile dah tibe mase kite nak buat..sempat gak die bagi semangat..."..i leave e'thin to you...i trust u...don worry i like your roses..cantik sangat..."...lega skit....
thanx Sab.....for the repetitive support....





utk Hanim....opismate mase kami same2 keje kat Audit firm...few years back.....preassure gile mase wat audit kan Nim?? keje tak tentu mase...report melambak...mmg xde life ....mmg tak sesuaiii...
kate Hanim b'day girl kene chic pox...la...mesti x syok nak celebrate b'day ni...saba ye Nim..anak2 nak membesar ni mmg byk dugaan...cepat2 sihat ye cayang.....



Oder dari Nor...opismate pd nebor kite..Linda...Thanx Nor sudi oder dr Zai...
Nor oder mother's day cake & cupcake ni untuk mak & mak mentue nye...bagus tul Nor...adil gitew....







Oder dr ayu..opismate Linda gak...tapi taknak tulis aper2 plak...bile kite tanye katenye..kek ni husb ayu oder utk Ayu....la patut ler Ayu kate tak yah tulih aper2..heh...takper ler...janji die ingat..


Oder dari Lynn lagi...opismate kite....nak bwk kek ni gi Janda baik katenye....sempene Mother's Day ni, family belah hubby Lynn organise something untuk mak depa...alhamdulillah...mesti mak terharu nnti....Lynn terharu tak tgk kek ni??...


Cheesecake ni oder dr Linda...katenye bos nak blanje mkn kek....kate Linda sumer puat ati & ade repeat pas ni....oooo..ye ker?....TQ Linda...


Friday, 1-May-2009 15:52 Email | Share | | Bookmark
Kek-Kek di Hari Buruh...

Hari buruh pon ade buat kek?? Bukan patut2 hari buruh sumer buruh cuti ker???...la..tukang buat kek pon kire buruh ek??...tapikan lepas kite bereskan kek2 ni & deliver kat tuan2nye....kite mmg betui2 punye cuti la...cuti dr wat kek jer la...puas ler..gi jejalan..gi makan2..gi tido....tengok TV....issh..nikmat betui...biler ler buleh dapat santai2 gini lagi....intai2 balik kalender aku..penoh sungguh spi lepas raye....hua!!hua!!

Ape2 pon kite tengok ler kek pertama di bulan May ni.....











Thursday, 30-Apr-2009 15:45 Email | Share | | Bookmark
Cakes for today

Ujung minggu ni alang2 dah balik kampong sempene cuti buruh ni..ade yg mengambil kesempatan untuk menyambut Hari Ibu skali....

Minggu ni pon kite ade dapat a few oders utk Mother's day celebration....

Mmmmm...taun ni...taun pertame kite pandai buat kek & deco kek....kalo kite tak buat kek utk mak kite..kire melampo le yer.....nnt kite nak pikirkan special design utk kek mak kite...tunggu.....

Kek ni oder dari Niq...nak bawak balik Kelantan katenye...rindu sgt kat mak ayah sbb since raye puase lepas tak balik2....smalam kat opis pon cam org mamai...katenye.."...badan jer kat sini kak....jasad dah kat kg dah...."..ok ler...hati2 dlm perjalanan eh...kek tu jgn masok bonet plak...layu bunge ros tu..xde moneyback gerenti taww...



Oder dari Niq jugak...TQ Niq..


Oder dari Yana2...kenape Yana2??...sbb ade 2 oder serentak dari 2 Yana...mmg kite slalu kompius...so kite bagi ler name Yana1 & Yana2....depa 2-2 ni satu opis...kalo 2-2 Ym kite pasal kek ...penin kite..asik terkompius jer...Yana2 nak bawak balik kek choc cheese ke Kedah...kalo tak silap la...tp mmg nak jln jauh ler....ni pon satu....udah lame benor tak balik kg katenye...aaii...ape ke keje kome2 ni sampe susah bebenor nak balik kg?? Balik2 ler slalu..sian kat mak ayah tu....



Ini untuk Yana1....ni oder Yana1 kali ke2...muler2 die oder kek Ben10 jiwa2 berbunge ros ari tu...ingat lagi tak?? satu2nye kek Ben10 yg ade deco bunge ros....Pastu Yana1 ni ler yg baik punye recommend kek kite kat kawan2 die....ramai pulak yg termakan hasut katernye...TQ Yana1....



Kek ni oder dari Adibah...opismate Yana1 & Yana2 tu jugak....Adibah nak bawak nbalik kek ni ker Tapah...aii..masing2 balik kg yer....TQ yer Diba..sudi oder dr akak...



Kek utk K.Pah...


Monday, 27-Apr-2009 09:23 Email | Share | | Bookmark
Cakes & Cupcakes for today..

Silalah menjamu mata...macam2 kek ade hari ni....kalau2 ade yg bekenan tu boleh ler call Zai ye....
TQ pada yg sudi oder....


Kek Barbie kali ni untuk Yati....adik pd D..opismate kite...thanx D..tolong promotkan kek2 Zai....Yati oder 2 kek sekaligus....kek barbie & kek 5 princesses kat bawah tu....
Pagi2 lagi Yati dah called kite...excited betul suarenye...katenye die happy sangat2 ngan kek barbie tu....kene tunggu daddy budak2 tu balik ptg karang, baru boleh sembelih kek2 tu...nnt dah makan jgn lupe komen ye....Thanx a lot Yati...sudi oder dr Zai....



Kek ni pon oder dari Yati..untuk anaknya Jannah...Choc moist cake...berat 2 kg....


Oder dari Linda ..neghbour kite....untuk birthday maknye....
Linda sempat gak sms..katenye mak die suke sbb cantik & krim tu sedap...lemak berkrim & tak manis sangat...TQ Linda for your repetitive support....



Cuppies kesayangan ku...lepas buat kek bola ari tu..dapat oder untuk cuppies bola plak...issh..macam bejanji2 jer....dapat la kite buat logo MU & Chelsea kali ni...

Oder ni actually dari boss kite....katenye untuk Birthday husband die....buatla tema bola ker...kalau bole lambang 2 pasukan...ye la..kalo lawan mesti 2 pasukan kan....so kite pilih la MU & Chelsea....
Thanx Fazilah...tq ler slalu approvedkan cuti kite kalo kite nak buat kek byk2....hehe..

So skang kite teringin nak buat logo Arsenal & Liverpool plak....ade sesape yg teringin cam kite?? boleh ler oder....



Saturday, 25-Apr-2009 06:39 Email | Share | | Bookmark
Special Cake...

Memang kek kali ni special pada kite.. .bukan kek2 lain tu tak special ...special jugak..buat sepenoh hati taww. ..tapi kek kali ni yg...oder yg ku tunggu2..yess..kek bola. ...mmg kite teringin sgt nak buat tapi blom ade yg oder....penah 2 kali cus oder sbl ni..tapi cancel last minute. ..mase tu, excited gak aku buat homework....google je kejenye...tapi dah xde rezeki....tapi kali ni Emma telah merealisasikan impianku...peeewiittt.....

Emma ni customer yg kite kenal dr internet. ..kenal di phone je.. blom berkesempatan nak meet in person..insyaallah 1 day. ..Mr. Chef yg kenal rupa orgnya...actually ini kali ke-2 Emma oder dr kite...sbl ni Emma oder kek barbie dalam taman.....actually masa Emma called to place her oder,..schedule mmg dah penoh tapi this is what i really waiting for. ....kebetulan kawan kite terpakse cancelled her oder sbb terpaksa balik emergency ke kg...mmg dah rezeki kite utk buat kek ni...so terus kite confirm ngan Emma yg kite boleh buat....

Ini ler hasilnye....mmg satu kepuasan. ..lantak la kalau korang cakap tak lawa ponnn.. ..tapi kite mmg puas...suker...happy...

Harap2 Emma, lebih2 lagi bufday boy Irfan..suka ngan kek ni ya...aunty siap babai kek ni tau Irfan...bile Mr. Chef nak gi deliver ke umah Irfan...tqvm Emma sbb bg kepercayaan & kesempatan pd Zai untuk buat kek ni...enjoy the cake ya....







[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net