Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 25-Apr-2009 04:28 Email | Share | | Bookmark
Cakes for the week....

Mari kite tengok...kek ape pulak kali ni....

Tq to all yang sudi oder dr Zai...caiyok!! caiyok!!

Barbie Doll kek ni oder dari Sue. ..masuk kali ni dah 3 kali Sue oder kek barbie..tapi kali ni Sue oder untuk b'day bestfriendnya..Rina....kata Sue Rina ni anak PakNgah...ala..pencipta lagi Cindai Siti Nurhaliza tu....nnt kan nak tanye Sue....Sue..boleh tak tanye kat Rina...suh Rina tanye kat Pak Ngah..boleh tak kalo kite nak anto kek kat Siti...kite peminat Siti gak... .

TQ ye Sue...promot baiikkk punyaaa kek2 akak. ...nnt register jadik ejen ye..


Kek Otome & rasakse ni untuk anak Lin..Hafiz.....kate Lin, ..." alang buat rasakse eh..yg boleh makan punye....buat gerun2 skit..nak surprise kat budak2 tu...." actually kat umah Lin tu mmg byk budak2...maksu kite jage 9 org cucunye...so kalo ade b'day celebration, mmg hapenning ler...sejak2 kite wat kek ni, sumer kek2 b'day anak2, anak2 sedarenye Lin suh kite je yg buat....tqmv Lin...


Lin kate budak2 ni mesti suke punyelah lang...siap tekinje2 kang tu....


Kek Anniversary ni oder dari Lin...on behalf opismatenye. ..basenya butter cake...tq ye..sudi oder ngan Zai..


Cheese cake utk nebor ku..K.Pah..utk B'day lovelynye..Abg Latip. ..K.Pah ni dok sebelah work sataion kite jer...merangkap seketeri biz kek ku...kalo org dtg nak oder kek, K.Pah tukang promot...pas tu siap cakap..kalo nak kek ari Jumaat oder 3 minggu awal tau...Jumaat slalu penoh. ..pandai2 jer.. ..tp actually mmg betul pon..ari Jumaat mmg slalu penoh...so book early ye to avoid dissapointment...



Opismate ku..Chik ...oder utk anak2 bestfriendnye. ..bagus betul la Chik ni..mmg slalu oder kek kat kite tapi utk org lain...tunang anak sedare la....anak kawan la..minggu dpn 1/5 kek kawen utk anak sedare plak kan Chik??...murah rezeki Chik...aminnn....


Oder dari Chik jugak...untuk anak bongsunye..Annuar..Happy B'day Annuar... .
Ch


Wednesday, 22-Apr-2009 15:01 Email | Share | | Bookmark
Happy 8th Birthday Kakak Farah......

Hari ni genap umo Farah 8 tahun....kejap jer rase..dah 8 taun umo anak sulung aku tu....pengalaman memberanakkan Farah mmg aku tak boleh nak lupa....dari mengandungkan die, aku alahan straight 9 bulan....masuk bulan ke-6, ntah ape penyakitnye..sakit belakang yg tak ilang2...kat tempat keje pon melepek je keje aku....lebih byk dok dlm surau dr kat workstation..hehe....

Sakit beranak pulak, stat dr pukol12 tgh hari.. sakitnye...masyaAllah....time tu rase cam real punye tobat tanak branak lagi...tapi lepas2 tu kuar le lagi 2..hehe...lepas 7 jam menahan azab tu...maka lahirlah putri sulung ku ini dengan bantuan alat vacuum.....perhhh...lega.....

Tapi dah 8 taun citer tu berlalu...kakak dah semakin besar...sememangnye aku amat2 bersyukur...dianugerahkan anak seperti Kakak.....dengan umornye yang baru mencecah 8 taun tu...tapi fikirannye jauh lebih matang....semua org heran & slalu tanye kat aku camner aku boleh buat kerja2 kek ni..part time..sedangkan aku ade baby....salah satu sebabnye...aku ade anak ku...Farah....bile aku dah stat pakai apron & tutup pintu dapo....farah pandai sungguh melayan babynye...then...sayup2 dengar die menyanyi...dodoikan baby...then die akan report...ibu..baby dah tido.....sebak sebenarnye...

Semoga kakak membesar menjadi anak yg soleh, pintar, sihat selalu...dan semoga Allah sentiase melindungi Kakak..walau di mana saja kakak berada....aminn....

Aku sampai amik 1/2 day tu...sbb nak surprise kan kakak....mmg die betul2 tekejut...SURPRISE!!!!!!
Ini ler rupe kek favourite kakak...blueberry cheese cake..

Sedikit promo...
kpd sesiape yg nakkan kek yg berpenampilan eksklusif seperti ini..dengan gamba anak ker..mak ker..ayah ker..boipren ker..girlpren ker...or sesiape saje dah boleh mengoder dari skarang...cuma forwardkan sofrcopy gambar kat kite...tapi make sure gamba tu terang & jelas eh...kalo tak..jadi cam gamba kakak ni...gelap skit sbb kite amik ngan phone camera je....



Kakak terharu...ibu & ayah surprisekan die bile balik dr skolah....


angah pon pujuk kakak....lagi la kakak sedih....tapi bile dah dapat hadiah...suker la pulak....
Hadiah yg tak seberape dr ibu....





Wednesday, 22-Apr-2009 07:23 Email | Share | | Bookmark
Cute Cartoon Cuppies

Linn oder lagi..tapi kali ni oder on behalf of her officemate...all together is about 120 pcs....tq ye sudi oder ngan zai....

Kata Lin ..kakak ni oder untuk b'day anak die & nak bawak ke kinde...so nak deco cartoon2 jer....all this while, kalau lukis2 cartoon ni kite serah kat Mr. Chef je tapi sbb kali ni agak banyak, so kite pon kene turun padangla...but still lead by Mr. Chef...hehe...bangge giler die bile kite suruh die lead....

biler dah susun byk2 ni..cute giler kan....(izinkan aku prasan kejap..hehe...)






sebelom makeover..




untuk Lin & freinds jugak...choc cheese without topping & choc chip cookies.....enjoy...





Sunday, 19-Apr-2009 01:00 Email | Share | | Bookmark
Cakes for the week....

Sorry yek to my followers....no photos being uploaded since last week. ..asik tak sempat jer... .so hari ni kite kompol2 skali lah ...happy viewing....

Tq all...sudi oder ngan Zai....


Kek hantaran ni odered fr my next door nebor..Ann. ..tekejut gak bile Ann placed oder. .katenye br dapat tgk fp kite & dah tegode ngan roses kite..kater Ann, nak choc cheese..berat 2kg..deco ikut kiter...janji mesti ade roses....bulan dpn Ann nak celebrate potong reben for her new opening nursery...cayalah..!! congrats.....potong reben jer ker Ann?? Potong reben, kalo skali ngan potoong kek baru afdhal. .hehe....tq for supporting ye....





Oder dari customer from internet...Nora from Puncak Alam odered 3 cakes at one shot. .senang betul deal ngan Nora ni. Nora bayar lebih sbb ingatkan kite under charged her....katenye xper...ade next oder nnt.....boleh tolak...oh...ye ker??

Feedback Nora : "..Tq Zai for the lovely n tasty cakes..the truth is my doter masih lagi kekalkan ketegakkan cake tu walaupon terpaksa dihiris skit2..i think the cake will stand for more than 3 days....."

Nasib baik gak ader kek2 lain yek...kalau tak sumer guest x dpt mkn kek kat b'day party.. .hehe..



yg ini pulak Nora oder untuk hubbynya....kate Nora dlm SMSnya..." Zai deco biar sarat2 skit..ade lady bird & butterfly..ade macam2 flowers & rich of colours....Nora nak surprise kat die..." alamak...sarat??. .kang hubby you betul2 surprise tengok kek udah mcm utan kang camner?? nak buat mcm2 bunge pon x brape nak reti. ..so ni ler hasilnye...cube jugak nak suit2kan dgn request Nora....



Kek ni beratnye almost 3kg...mmg berat.. .Nora oder utk anak lelakinya....double b'day celebration la nih....kate Nora, anaknye suke aksi yg ganas2. ..tapi nak gamba Ben10...so kite carikkan aksi Ben10 yg paling ganas.. ..alahai cam tak brape nak ganas je.....


Cuppies ni Lin oder utk b'day hubbynya ...nak tema white + red....buat deco gini je sbb nak lari skit dr bunge2 ni...Lin kate "...simple but very attractive...Lin & Nizam suke sgt..."...tq Lin..


Ni utk Lin jugak


Cuppies2 cartoon ni utk opimate Lin....Tq ye sudi oder ngan zai...deco2 cartoon ni mmg kite x campo...tau2 jer Mr chef dah siapkan ...makin galak plak die nak try lukih cartoon2 baru....ape2lah..janji hasil tip-top...


Untuk Ros...nak cartoon pompuan yg merajuk.. ..alahai senyum la pulak katun ni....biase la...dah kene pujuk..pas tu senyumla....


Kek ni untuk Yana....katenye minat sgt kat bunge ros kite. ...tapi xde occassion....nak oder kek utk b'day boynye....yana tanye kalau2 kek Ben10 boleh letak roses tak??...la...ape salahnye...boleh jer. ..kali ni kite ade version Ben10 jiwa2 la pulak....


Oder dr Linda untuk opismatenye.. ..bukan utk budak tau Zai...la..nak Ben10 jugak....mule2 katenye nak spongebob 3D...alahai...tak sempat la. ..so terus tukar ke Ben10....ok ker kek tu??



Untuk my old friend Intan Mawaddah.. .lebih 10 taun x jumpe...jumpe balik kat Face Book....bagus gak FB ni...ramai jumpe kawan2 lame. ...Intan ingat tak...dulu2 balik skolah mesti singgah umah ko sbb nak rekod suare nyanyi lagu Ruhil. ..kahkahkah...bile la nak jumpe ko ek?? asik Mr Chef je yg jumpe ko....


Untuk opismate Intan. ...tq ye oder ngan zai...


Friday, 10-Apr-2009 09:27 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cakes

Mmmmm....macam bejanji2 plak yek....sumer nak kek begamba kali ni... .ok la tuh...senang skit keje akak.....tq all...sudi oder ngan Zai...














[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net