Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 27-Mar-2009 04:12 Email | Share | | Bookmark
3D Spongebob Cake

Kek 'Abob' ni untuk Lin..kazen kite.. ..untuk anak Lin & anak Nyah...betui ker Lin???
dr bulan lepas lg Lin dah book utk kek ni....rase cam x sabo jer nak buat...first time buat kek cartoon cam ni....tapi tetibe smalam dpt emergency call, kene gi spital..my sis admitted.. ..lepas keje kite bekejar ke sane....balik umah dah kol 9 mlm....teringat ade jugak kek yg nak kene bakar dulu utk esok plak ....tarik napas panjang2....lepas....buat few times...tuk dpt balik energy.. ...betul ker care ni???? but it works ....

dah settle2 semue..termasuklah settlekan baby tido dulu..kalau tak lagi byk tenage gune utk nak tepis die ...dekat2 kol 12 baru nak mula....tetibe plak mak tiba. ...balik dr spital rupenye die ke umah kite....la kantoi.. .dah tau dah mesti die bebel baikkk punye kalo tengok kite buat keje2 kek ni spi tengah2 mlm....
memang pon....pot pet..pot..pet... .

Mak punye la heran tgk kite pipe body abob ni satu2.. .bile nak siap kalo buat cam tu...ratekan aje tak boleh...bebel lagi...buat gini lagi cantik nnt....ala...mak gi tido..esok mak bgn daah siap...mesti cantik ....die teman kite gak spi kol 1.30 kot...pas tu sedo2 die dah zzzz.....

pagi2 ni bile kite sebok2 nak snap gambo...mak kate....ha..dah siap...lawo beno jadinye ye....sonok gak...first time mak tengok kite deco kek & puji lagi...

Feedback SMS Lin..."...eeee cantik..cantik...cantik....tak sabo nak tunjuk kat bebudak..."

Happy birthday ye Aiman, Adib & Hafiz...mlm kang nak buat b'day party ye..nnt soh opah goreng meehoon mlm kang ye...
sedapnye cucor sayor opah ..Mak Su kite ler tu..teringat2...
Mak kite ngan Mak Lin ni adik beradik semak..sebapak....







Thursday, 26-Mar-2009 14:01 Email | Share | | Bookmark
Birthday cake for Amin Sha'ah.....The Cars

Kak Maja oder lagi.. .kire dah sain kontrek ni ...utk semue anak2 die, Kak Maja kate akan oder ngan kite je senang.....TQ kak.....

Kali ni kite buatkan besar skit...biar anak2 kak maja puas skit makan kali ni...
sorry ye Amin...Amin baru 3 taun ye....acik tulis 4 taun laaa.....

Mama kate amin suke kete...tu yg acik gi carik kete2 kecik tu...ade melambak2 kat Giant rupenye....kete tu boleh makan tau...dlmnye coklat kandos...

Harap Amin suke kek ni ya....





Wednesday, 25-Mar-2009 18:25 Email | Share | | Bookmark
Birthday cakes for Lyn & Ina....

Utk Lyn & Ina...my opismate...TQ ye...tak jemu2 makan kek choc Zai....

Actually Lyn kate die nak kek ni utk mkn2 sendiri je. .. xde ape2 occassion pon...tapi ngam2 time nak potong ...kes dah kecur air liur.. ..tetibe teringat ari ni b'day maknye.. ..alahai...telan balik air liur...masuk balik kek dlm kotak....mlm kang kene gi umah mak katenye. ...anak yg baik..bile kite dah jadi mak ni..mesti kite dah boleh paham....kalo anak2 ingatkan kite...itu le yg membahagiekan kite sebenanye. .even sepotong kek aje pon...kan....kan....
Pagi ni katenye kek tu dah slamat...sekelip mate je. ..anak2 & anak sedare berebut2 nak pegang pisau potong kek....la..tu kan kek nenek...


Kek Ben10 ni Ina oder utk b'day husb. die...aikk nak gambo Ben10 jugak ker?? katenye...tak per kak...yg penting, utk bapaknye ade kek...tapi gambo tu bio ler utk anaknye....
Kek pon dah slamat katenye....



Monday, 23-Mar-2009 12:49 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cakes for Lexs & Puniya...

 
 
Thanx Lexs...dah 3 kali Lexs oder choc cake ngan kite ....suke choc cake katenye....kali ni Lexs oder untuk birthday anak lakinye..."....die suke sangat Dora tau Zai....i nak u buat satu kek Dora ye..."...kek Dora??..nnt kite tengok kat kedai yek...la...banyak sungguh gambo edible Dora ni kat kedai ....ape kate yg nak gambo2 Ben10 tu tukar ke Dora nak ...sonang skit keje akak....

tak banyak yg nak dideco kalau dah tampal edible image ni....sungguh menyenangkan keje akak...
thanx again Lexs..Hopefully Diven will like this cake ya....



Kek ni pulak Abe yg tolong oderkan untuk birthday team mate nye...Puniya...
pagi Sabtu Abe call...tgh baikk punye layan mimpi ...kak Zai tido lagi ker...tetibe jer Abe sergah!! ...eh tak...tak....(control suare)...mamai2 je kite jwb call die...kite nak oder kek ni....ar...ar...kek?? ...biler tu??
Nak ari Isnin tau...jgn kate x boleh pulak....ewah...suke tau oder last2 minit..pastu tak boleh tidak...suke2 ko je ....ye lah...nak deco cam ner....cewah..konon2 cam ape saje pon boleh la. ..lukih gambo pompuan mengandung ye...eh...akak x reti lukih la. ....kalo cam tu akak deco ler camner2 pon...kalo ade baby pon ok....yelah...nnt akak pikir....aku pon sambong zzzz......peluang ni bukan slalu dapat beb...

Kite call Mr chef soh cari patung baby kat bakery....katenye ade...kite pon lega. ...tengok2 Mr chef bwk balik patung baby yg pakai gown & tambut kerinting...blond lagi....la...org nak baby...ni budak dah beso. ...kwn saye tu baru nak branak. ....relax ler...baby betul2 xde...nnt abg modified ler. ...kite dah moncong dah....tetibe taraaaa...baby tak??? la rupenye die dah naked kan & siap botakkan budak kecik tu...terus npk cam baby....

yg penting kite solekkan baby tu...deco tu simple jer lah.....so ini ler kek utk Puniya....kwn2nye kate..Puniya suke kat baby yg cute tu....

Happy Birthday Puniya...be a good mummy to your baby nanti taww....



Sunday, 22-Mar-2009 16:01 Email | Share | | Bookmark
Kek Hantaran & Kek Makan Beradab for Wani....

At last....this is for my cookies biz partner..Wani...
Wani slalu ngomel...aku asik tengok ko buat kek cantik2 utk org je....biler aku nak oder ni???

Kek ni Wani oderkan untuk adik iparnye...yang melangsungkan perkahwinan hr ni....
Lepas deliver kek pd Sue tadi...kami anak beranak terus ke Melawati...wani tanye kot2 kite boleh deliver ke Melawati....jauh gak tu ...tapi ngenangkan cuti skolah dah nak abis...Farah plak sejak kluar spital, dah 2 minggu dok tekurung dlm rumah. .kesian kat anak2 kite...so why not...lepas tu ingat boleh gi Zoo terus.... mmg anak2 kite happy sgt2 mase dlm zoo tu..especially baby...terjakun jap...

Kata Wani tema depa gold, white & brown...ha pandai2 le ko.. ..wani suh kite follow design cam yg sebelom ni....kite dah cakap awai2...warna gold ni mmg payah nak dpt ngan buttercream...tapi aku try la ye....so kite pon buat ler homework skit2...katenye kat internet...
....."GOLD : Sedikit warna coklat dicampurkan dengan lemon yellow.
Atau boleh juga gunakan lemon yellow, 3 bahagian oren dan 1 bahagian red...
puas ler godek2...rehearsal.....tak jugak dapat.. ...so kite try tektik lain....
kite mmg dah spare siap2 manik2 gold & butterfly gold ni...nak matchkan kat kek...biar terserlah skit ke'gold'annye tu....

ini ler hasil kek hantaran tu...kate Wani dlm SMSnye..."...kek ko cantik..gorgeous & cun...bunga2 tu menawan kalbu...cantek sungguh..mcm longgokan bunga ros idup..."."...




untuk kek makan beradap plak...kata Wani..tema warna lebih kurang ngan kek hantaran tu tapi ko bleh add maroon2 skit....kite ikutkan ajer...customer la katekan...kalo customer suke...kite lagi ler suke....

ni ler hasilnye...kedue2 kek ni menggunakan choc cheese cake as base....



jgn risau...utk kek mkn beradap...kite bg pedang samurai ni skali...takkan pengantin nak potong kek pakai pisau plastik plak...tak glamer ar...



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net