Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 22-Mar-2009 11:05 Email | Share | | Bookmark
A Bride...Hantaran dari Sue untuk Apai.....

Sejak kite pos satu gambar kek A Bride - barbie doll ...terus Sue call kite...nak buat hantaran pertunangannye...katenye die kompius..katenye kek tu dari Sue ke die ke..or die yg kasik Sue??...kite kate..dari Sue ke die le..umpamanye cam pengantin pompuan pegi ke pihak laki..gitu....

Sejak dari tu Sue slalu YM kite...update pasal temanya...katenye die nak ade combination 3 kaler..pink, putih & silver..Sue nak yg pakai veil ye kak..alamak warna silver mmg x wujud ngan buttercream ni.....nnt akak pikir ek.. .

Slalu borak kat YM..rase cam dah kenal lame plak...npk kat avatar je gambonye...comei sungguh..putih melepak orgnye....

Hari yg dinanti tiba....lepas diskas2 time & place nak jumpe...Sue pon tiba...mmg kecik molek orgnye...comei sungguh..mmg padan ngan barbie doll tu. ..tapi Sue kalut2 sangat...nak cepat katenye...nak balik mekap2 lagi..& mesti byk perkare yg nak kene settle lagi tu...mayb next time kite boleh set time & go makan2 ye..opis dekat jer....


dah spi umah Sue call...cantik...cantik...katenye..bau pon marvelous.. .Sue kene soh Apai tapaukan skit tu....kalo tak mmg ler Sue x dpt rase.....biasenye kalo hantaran dah spi ke pihak sebelah...slamat.....

harap Sue berpuas hati ya...warna2 menepati tema brg2 hantaran tak?? bepinar bijik mate nak buat veil & bunga pegang tu tau ..Sue punye pasal..no hal....








Ari ni customer comei lote kite kirim hambar hantaran pertunangan die ari tu... .wah...Barbie Cake jadik ketue hantaran tu.. depan skali lagi....
Tq Sue...jangan tunggu lama2...nnt lama2....die dikebas orang.....



Sunday, 22-Mar-2009 09:35 Email | Share | | Bookmark
Ben10 Cakes

Ben10 cakes odered from Dora & Normah.. ..tq gang for supporting me..
Lately rase cam tak nyempat2 nak settlekan semue2 mende...bz sungguh ngan macam2 perkare...baking & decorating cakes of course contributed to 1 of it...kite terpakse cuti 3 hari since last wed to take care of Farah...macam2 kesah bulan ni...bulan ygt penoh dgn dugaan...alhamdulillah..banyak yg kite dapat belajar dari semua ujianNya...

Sebelom lebih sentimental..better we come back to cake...hehe...

hari yg sama kite dpt oder 2 kek...nakkan gambar Ben10...kalo nak gambar2 ni mmg kite bg tau awal2..gamba yg beli kat kedai je...lukih2 ni eden lomah.. .

Mule2 gi kedai favourite kite..yg biasenye sume mende ade...yg ade Ben10 skima ni jer...bediri tegak. ..nak le carik yg aksi2 ganas skit...gi kedai kedue..langsung xde..abis katenye..gi plak kedai ke3...pon abis....pd hal minggu lepas mase kite carik melambak2 gamba Ben10 ni..siap boleh pilih2 lagi...nak taknak..balik kedai1...itu pon ngam2 ade 2,..pasni sape carik lagi mmg frust ler. ...banyak jugak ek peminat Ben10 ni...kalo ler kite terror melukih kan best. ...mayb 1 day...or...mintak my baking partner cepat2 blaja lukih...u can..Mr Chef...

Kek ni utk Dora...my best pren, kg mate, school mate, gossip mate...semue lah...disebabkan aku terterror skit..aku tepakse tinggalkan ko kat kg. ..tapi bile dah keje2 ni..jumpe balik kat KL..siap opis pon dekat2....

katenye nak kek cekelat tapi topping buttercream putih...ni yg aku x reti ni....kek gambo org laki, background putih...kalo gambo pompuan blehle aku penoh2kan background tu ngan bunge2...

weh..pande ko ye..kek anniversary ..tapi utk anak2 skali....



Satu lagi utk Normah...opismate kite....mase normah call kite cuti. ..alahai x dapat lagi ker kali ni...katenye....teringat plak kite penah terpakse tolak oder Normah sbl ni.. .sbb dah penoh sgt..rasenye kot...memandangkkan Normah nak yg senang2 je, ok lah...kebetulan mmg Mr.Chef kkene anta kek kat opis gak..so skali lah...

ok ker Normah.??...sori ye....gamba2 aksi Ben10 sumer abis di pasaran. ..len kali kalo oder awal skit mayb boleh dpt cam yg nak tu....lepas ni nak oder edible gambo cik abg kan??...awai2 skit na...zai bleh tempahkan....

Kek ni utk si abang katenye..tapi takut adik merajuk..so add lah name adik skali...hati anak pon kene jage wo..takut makan dlm....





Sunday, 15-Mar-2009 05:21 Email | Share | | Bookmark
MEGA Project - Rynn's Wedding

TQ Rynn. .even akak masih baru dalam bidan g ni, Rynn sudi memberi sepenuh kepercayaan dan peluang keemasan ini pada akak untuk menyediakan kek perkahwinan dan cuppies as a door gift to all your guests....tq so much dik....

Rynn ni cool sangat...mule2 tu kite confused gak...betul ke confirm ni sbb selalunye org kawin ni cerewet skit...tapi Rynn ni cool je...sumer serahkan bulat2 pd kite...katenye deco tu ikut akaklah...asalkan warnanya lembut...nak yg soft je...lepas tu Rynn x penah nak call kite tanye status ke..progress ker....tapi sbb Rynn dah baya deposit tak la kite confusesd sgt...kalo tak mesti rase cam..betul ke confirm ni???

3-Tiers Wedding cake with soft colours..permintaan Rynn...harap Rynn puas hati ye..





Roses cuppies....for VIP guests?? agaknye la...Rynn requested to have roses cuppies...tapi kalo dah beribu2 lemon...tak dapek dek...tapi utk tak menghampakan Rynn, with the same price kite bagi jugak la 200 pcs roses cuppies...tak daye nak buat kelopak roses ni kalo dah byk2 sgt.....


antara deco lain...





ready to go...untuk oder cuppies yg banyak, kite akan deliver dengan tray2 ni skali...tapi later kite akan collect semula...jgn ilangkan taww.....



Sunday, 15-Mar-2009 05:08 Email | Share | | Bookmark
Cuppies BOLA.......

Azrina oder cuppies ni sempena b'day hubby nye .....tapi ade a few names kan...actually hubby adik ni twin....cute sangat.....so tentu2 ler b'day date same. ..katenye nak deco yg sesuai utk org laki....& die yg suggest nak tema bola ni...kite suke gak sbb x penah buat lagi. new sample tu ..mmg teruje nak buat...so ni ler hasilnye...

sempat gak die sms..katenye die suke..cantik cc tu...



Tuesday, 10-Mar-2009 10:11 Email | Share | | Bookmark
Barbie Cake, Birthday Cake & Cupcakes....

Kek2 sepanjang weekend lepas....

Kek ni untuk kawan lame kite Aisyah. ..berpisah 8 taun dulu bile kite tukar keje...alih2 bejumpe balik....banyak betul cerite2 yg tak updated..so kami decided utk dating2. ...mule2 plan nak jumpe2 tu rase cam debar2 gak...issh cam nak jumpe bopren lame lak. ..bukan ape saiz kite dah tak cam dolu2...seganla...borak punye borak..bukak la cite pasal biz kite. ..isssh kalo dah otak biz tu...ampunkan aje ler...akhirnye Aisyah termasok perangkap. ...oder 2 bijik kek terus utk b'day anak2nye yg dah belated....TQ Aisyah. ..oder ni ikhlas kan...kan...kannnn....
Feedback Aisyah : .." kek tu ok sgt..sumer terpegun tgk kek barbie tu....dah ramai yg nak menempah ni..ready jer la..."...



Kek Ben10 ni pon utk anak aiayah jugak....katenye kang abang marah plak...adik dpt kek..abg tak dapat...so mama die oder utk due2 skali....



Cuppies utk customer Lin...tq yer repeat oder ngan Zai...katenye die suke ngan butter cake kite...nak tau...this cuppies was 100% decorated by Mr Chef...almaklumler bab2 lukih ni tgn kite ketaq....


just a simple cuppies...kite sedekah kat kawan...


Tq ekin..oder lagi...nak celebrate kecil-kecilan...tapi nak celebrate utk ape yek..kite x tau sbb ekin nak tulih yg surprise2 tu dlm kad jer...alahai malu le tu nak suh kite tulih....kite ok jer...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net