Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 7-Mar-2009 16:58 Email | Share | | Bookmark
Cuppies Che' Nah

Che Nah oder cuppies ni utk disedekahkan pd babystter anak2nye yang akan mengadakan majlis tunang anaknye esok....Che nah kate bile dah bwk balik anak2nye nak bwk gi skolah plak...

TQ ye sudi oder ngan kite...



Friday, 6-Mar-2009 03:56 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cakes, Wedding Cakes..

Koleksi kek minggu ini......

Minggu ni kite terpakse tolak banyak oder..mintak maap bebanyak...pd regular customer...first time customer..kengkawan....sorry ye...keadaan kaki kite masih belom fully recovered...bediri lame2 pon tak tahan...lutut masih bedenyut2 lagi....so jangan kecik ati ye. ...kang kate...oder org ni amik...oder kite tolak. ...bukan nak tolak..rezeki semua tu...tapi..especially utk yg baru2 oder kite mmg terpakse tolak....kene limitkan utk minggu ni.....

Untuk minggu depan plak...oder dah penoh ye...please.... don't come and appeal....nnt kite x spi ati...kalo terime jugak mmg akan jerat tengkuk sendiri.. ..dah penoh sangat2 ni....calender kite dah penoh ngan oder org kawin....so utk d other week ok....oder dibuka semula...

kepade yg mengoder mggu ni TQ so much for your support....mmuahh...

Kek ni oder dari Kina..untuk adik lelakinye yg nak kawin....katenye tema adiknye ijau..& die bekenan ngan deco cam ni yg kite penah buat sebelom ni....Kina dah masok kali ke brape ek...ko oder...?byk kali dah...tak ingat aku...tq gang... .
Feedback Kina. ."..Zai..deco kau meletop....cantiknye..aku suke..."...


Kek ni pon utk Kina gak...katenye..."..kalo aku tak oder utk anak2 aku...takut plak kek utk Pak Usunye tak slamat..." pas tu die dere kite tulih mentere panjang2 ade ni...siap request ..tulih satu2 tau..bio anak2 aku boleh bace....mcm2 le ko Kina..layan je le....


Kek ni untuk customer internet kite ..nak di bawak ke Penang tu. .kirim ngan kawannye Sarida yg nak balik Penang ari ni....pegang baik2 dlm bas yek...jgn tido tau ..Kate Ida.. die teringin tengok Choc Cheese kite. ..harap2 bile mkn nnt tak mengecewakan ye...TQ Ida..


Cuppies ni utk kezen kite & kawan2 opisnye...Lin request nak swirl rose kali ni..& warna pink....first time buat rose swirl...syok gak..main pusing2 je..sonang keje akak...tapi nak jugak selit rose die tu..
Feedback Lin.."...Butter alang sedap sgt ari ni...lembut & penoh krim..yummy2..."..
(alang baru ejas resepi tu... )...tq Lin


Kek katun ni untuk Nisa..opismate kite...first time cuba my choc cake...katenye...deco le camane2 pon kak..tapi nak choc lebih....
Feedback Nisa.."...la..aku x sangke plak kek anak aku jadik camni...ingatkan simple.."...
yg ni kompius skit ..suke ke idak....nnt kite soal die skali lagi...


Kek ni untuk Sue...kali ke 3 Sue oder kek ngan kite...kali ni nak rase choc cheese plak katenye...harap2 Sue & family suke nnt...nnt komen kat Zai tau...
pagi2 lagi kite dah mtk maap kat Sue sbb ejaan name b'day boy salah. ..patutnye Izdham....kite tulih Idzham...almaklumler mate dah kelabu bile dah masok ke pagi....tapi katenye..takpe Zai...Sue pon kadang2 kompius gak ngan ejaan name die. ..ok lah tuh


Saturday, 28-Feb-2009 02:30 Email | Share | | Bookmark
Cakes Marathon.....

Rase cam dah lame kite tak update FP kite ni....malang sungguh tak berbau...kite & Mr. Chef accident mase on d way nak gi keje Selase lepas....abis sakit2 satu badan....dah 4 hari gak kite MC sbb kaki bengkak2 & bejalan pon udah ghope ketam...

Risau sungguh ngan oder2 yg kite dah amik tu. ..boleh ke aku buat ni...dgn kaki x bleh nak bengkokkan ni....nak cancel??...takut plak nak cakap..sbb bukan sumer oder tu dtg direct ke kite...ade yg melalui kezen kite..dr kwn2 kite...kesian plak depa nak explain...try pusing2 tgn...ok ni. ...nak deco gune tgn..bukan kaki pon....cume nak bediri mase bakar kek tu leceh skit..bedenyut2 rase lutut kite nih.. ...kite bancuh2 je sambil duduk..pas tu Mr. Chef settlekan spi siap baka..

siap satu deco..kite rest..mmg lame beno kite nak boleh siapkan kek2 ni ....nak ejas2 kaki je dah berejam...tapi alhamdulillah sumer tuan2nye dapat kek depa spt yg kite janjikan.....syukur....

Kek Barbie dalam taman ni untuk Ainul..kek ni mmg berat sbb Ainul nak Choc chese cake as base....Ainul order untuk adiknya ...b'day date same ngan wedding datenya...so kite pakaikan veil lah...ala2 bride gitu....harap semua suka ngan kek ni ya....thanx dik for your repetitive support....

Feedback Ainul ("..Sumer cakap cantik tau...terpesona ...hehe...." )...kek ni akan disembelih hari ni...the wedding date...)


Barbie dalam taman lagi....kek ni untuk customer kazen kiter Lin...asalnya nak singgle barbie 2kg....later kite suggest ..dgn 2kg tu kite boleh buat ala2 garden camni..with no additional cost....harap2 birthday girl IRA suka ya...
Feedback Lin ..("...wah..kecoh opis ni dgn kekreativitian alang..tau!.sonok sangat..."..)


Untuk customer internet kite....Irma...senang sungguh deal ngan Irma..rase cam dah lame kenal pulak..dah lame carik kek barbie ni katenye...ditakdirkan kite berjumpe di alam cyber...harap2 Arfina suka ye.. Irma siap kirimkan party pack utk anak2 kite...Tq Irma...
Feedback Irma..("....Kek tu x cukup!! semua nak tambah. Memang puas hati! Budak2 berebut nakkan skirtnya saje...hahaha....thanks zai!...")


seperti pernah ku lihat kek ini..tapi di mana ya???. .ya betul..mmg same ngan previous deco kite...customer Lin actually oder utk b'day hubbynya...tapi still nak deco gini...takpe..janji suke..kite lagi..suke...


Untuk customer Lin jugak...cube deco lain skit....takut tuannye tak suke...tapi ikut kate Lin tuannye suke...sib baik....Tq..sudi order dari Zai...


Cuppies ni untuk Lin...nak buat mkn2...lin nak 16 pcs..tapi dah ilang 1 ...tetibe je npk mulut baby kuning....masyaallah!!.. .dah ler cukup2 je...actually ade extra 1 kotak lg 9pcs..yg kite nak sedekahkan utk anak2 Lin...terjatuh ke lantai..gare2 kaki x betul ejas. ..yg ade cukup2 pon ..baby blasah pulak...sori Lin ek. ..mlm tu kie dah kepenatan..mtk tolong Mr Chef decokan cuppies ni....die plak sebok nak surf internet...x kesah..janji siap.. .dekat nak 1.30 pg baru die siapkan...tu la tadi main2. ..kemudian bile dah anto...tengok2 balik gambo...la spongebob ni xde bulu kening.. ..sori lagi Lin...


Untuk customer Lin...nakkan kek Ben10..Happy Birthday Haiqal.. ..Tq ye mama Haiqal.. sudi oder dari Zai..


Untuk opismate kite..Putri..Happy B'day Emir.. ..kate putri...Zai..jgn lupe ben10 Put....ye..ben10..ben10 jugak...badan aku ni yg dah x brape nak men10 dah ...katenye..asik name org lain je dlm fp zai...kali ni masukkan name Put pulak...Tq Put...nnt anniversary oder kek 3 tingkat pulak ye...nnt zai tulih name Put beso2....


Thursday, 19-Feb-2009 03:03 Email | Share | | Bookmark
Happy 4th Birthday Hannah Khadijah.....

Happy Birthday Hannah Khadijah. ...kite suke pulak name ni...lembut je. ...aunty penah jumpe Hannah kan...memang cute & lembut budaknye...cam ler mak nye jugak...very the soft spoken & manje2 gitu....

Lin..opismate kite oder 2-2 kek ni untu birthday 2nd doternye..Hannah...katenye nak bawak gi nursery...pas tu yg kecik plak untuk celebrate kat umah....sbb kate Hannah kalo kat school bleh mkn skit jer...

Lyn kate..."..kite nak kek yang cannntiikkkk sangat2...boleh.??...stunning2 gitu.....bile tengok boleh tekejut la..."...mak oii.. ..suke high expectation tau. ..kite ni bergantung & tawakkal padaNya...kalo dikurniekan idea2 yg bernas...insyaallah...sape yg taknak hasilkan sesuatu yg cantik utk customernye kan...

pagi2 lagi Lyn dah dtg tpt kite...alamak tak sempat aku nak bukak kotak...nak cek2 dulu kot2 ade accident ker..kite tanye ok ker....suke sangat2 katenye...ko jangan tipu tau...kalo x ok aku bagi diskaun.. .acahje...sbb ko dah cakap suke.sangat2....discount forfeited...not valid anymore..






Wednesday, 18-Feb-2009 04:00 Email | Share | | Bookmark
Moist Chocolate Cakes....

Cakes ordered from K.pah, Sue & Niq....member opis...tq geng...

Rasenye sumer koleksi kek2 kite K.Pah dah penah oder...kali ni K.pah oder utk anaknye...Aida...surprise katenye...deco pon die serah bulat2, empat segi..tige segi kat kite ....tapi i suke roses u...la..tu yg sonang tu...tapi cam nak reka lain skit. ..kite bagitau die idea kite nak wat design gini pulak...ok je katenye...janji cantik....alamak cantik ker??

Pagi ni kite tunjuk kat die...tak sabo2 nak bukak kotak...katenye..."...cantiknye....i suke sangat red roses..i give u 100%..not 90% not 99%..full mark 100%..."
ye le tu K.Pah...kalo dah 100% tak yah le improve lagi...pada kite lot more to improve...tapi kalo customer dah kate gitu..kite amik je la...tq K.Pah



Kek ni pulak untuk Sue...wah dah 12 tahun tu..congratulation Sue..!!!.bukan senang nak capai ke angka cenggitu tau...macam2 rintangan, onak dan duri...kan...insyaallah ..Zai doakan Sue kekal hingga ke akhir hayat..orangnya pon cantik manis..very the soft spoken lagi....


Kek ni pulak utk adik kite..Niq..alahai kesian..teringin nak mkn kek coklat ...mule2 kate tak sempat dah..tapi kesian..mak pak udah le jauh...Che Abe keje pon jauh.. .alahai...buat ler jugak...katenye nak makan2 je kak...so kite kate x yah deco ye..topping je....katenye plak..alahai kak deco ler skit2..kang jeles plak saye kalo org lain dpt bunge2. .saye nak jugak..hehe...

kebetulan deco2 yg tadi tu nak warne merah...so ape kate deco mung yg nak simple2 tu akak kasik merah le jugak. ..sonang skit keje akak....Happy...?? dah kate x yah tulih ape2..tapi tangan akak ni gatai skit kalo npk space kosong2 ni. ..Happy....in what ever u do...as long u're happy....ok lah tuh...


Kek untuk member2 opis Lin. ..ramai pulak peminat deco reses sebunjut gini skarang....ade few more oders yg nak deco gini gak tau...stay tune...




[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net