Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Saturday, 14-Feb-2009 03:43 Email | Share | | Bookmark
Princess in a Garden.....

Kali ni lain skit....barbie doll kite dok dlm taman bunga la. ..kalo ikutkan kite nak boh banyak lagi bunge2 tapi tuannye pesan xyah sarat2 sangat...so cukup le gini kann...

Tq Shikin...rasenye ni kali ke-3 Shikin oder kek ngan akak kan...tapi kali ni Shikin oder on behalf aunty die...untuk anak sedare Ekin le ni yek....First time dapat oder kek barbie dok dalam taman. ...actually kate Ekin, maknye takut nanti anak die tak bagi potong kek pd badan barbie tu...so nnt sumer org tak dapat mkn kek pulak..so Ekin request kite buat platform skit. ..at least kalo tak dpt mkn kek kat skirt tu...bleh le potong tamannya....

Harap2 baby girl suka ye...Happy 2nd birthday Aina Batrisyia.....
send my regards to your aunty ya Ekin....& thanks for the oder ya...





jangan risau...dengan kotak ni..kek Barbie slamat dibawa...even utk perjalanan yg jauh...tapi jgn boh dalam boot kete pulak ye...terlalu panas di situ...


Friday, 13-Feb-2009 03:41 Email | Share | | Bookmark
ASTON MARTIN DB5 - 007 JAMES BOND......

perrhhh....ape nak kate ekk.....yg ade kat mind skarang....tobat tak mo terima oder utk kek gini lagi...

Mase my friend Kina placed her oder nak kek 3D sport car ni 2 bulan dulu...mmg kite takut nak terima. ..macam2 dlm kepale otak ni...tak boleh..tak boleh.. ..Kina kate boleh... ko mesti boleh.....die pon tunjuk model kete tu ...buat2 la belek.....dlm hati cakap ...isssh...x boleh....susah ni.. ..kite bukan pro....

Kina pujuk lagi...kesian anak aku Zai...nak sangat2 kek favourite car die ni....aku rase aku x boleh la...ko ni taknak amik challenge la....wah....bakar nampakkk.. ..part ni la yg buat tak tahan tu....

Discuss2 ngan Mr. Chef...katenye ok...Mr Chef ni sumer ok...suh kite amik challenge nih...nnt die tolong katenye. ..makin dekat ngan tarikhnye...aku makin cuak. ...puas aku hint2 kat Kina yg aku x mo buat...suh die tukar kek kek asal yg die ckp sebelomnye (sponge bob 3D).. ..kes aku mmg real punye cuak...Kina buat dono jek...issh tak jalan. ..hari2 die dok nyakat aku....siap countdown..zai...lagi 4 hari....Zai...lagi 3 hari....siap pikiran bodoh aku ni...kalo tetibe kene demam panas pas tu kene admit kat spital pon ok ni...ade alasan...sbb care lain dah x jalan....tido malam serius x lena...

Mr. Chef pujuk ....insyaallah boleh ye...benornye...Mr. Chef yg tarah2kan kek tu...mmg jadik. ...tapi kite dah dpt bayagkan susahnye nak sapu buttercream nnt....agaknye saiko...kite dah setkan mende ni susah...mmg susah le jadinye....serba tak kene.. .susah betul nak licinkan setiap permukaan....spi kene berenti kejap & tenangkan diri sendiri...everything will be ok....hopefully....

spi kol 2 pagi dok belek kek ni...ade kek lain yg belom sentuh lagi...urggh..tension...
sudahnye kite tawakkal...setakat ni je usaha aku utk kek ko Kina...bile tenong2..rupe kete tu ade cuma dr segi kekemasan tu aku admit..mmg agak mendukecitakan... .

Hai Birthday boy Zikry....i tried the best for you..aunty still hope you'll like it ya.....




Tuesday, 10-Feb-2009 02:48 Email | Share | | Bookmark
A Bride - Barbie Doll Cake

Barbie Doll Cake ni kite hadiahkan untuk cousin Mr. Chef ..Fiza..yang melangsungkan perkahwinannye pada Ahad lepas...kite tak mention earlier pon dapa Fiza yg kite nak bagi die kek ni..tapi jangan tak caye...kalah semue hantaran yg mahai2 kat situ...sume mate tertumpu kat kek ni....masing2 memuji comei. ...tapi xde pon org tanye sape pembuatnye.. .can be one of her hantaran that day.. .salah satu hantaran yg agak pelik...lain dari yg lain...so cute bile dah dok atas dulang....

So pada bakal2 pengantin yang nakkan hantaran yg cute ni ..pls give me a call ye....





Friday, 6-Feb-2009 10:28 Email | Share | | Bookmark
Cakes & Cupcakes..

Tq kepada yg mengoder....Lin, Kak Ila & Intan...









Tuesday, 3-Feb-2009 08:05 Email | Share | | Bookmark
Anniversary Cake

Cantik tak kek ni??.. 0) .untuk pertame kalinye kite rase cam sejuk je mate tengok kek yg kite deco..mayb sbb kaler die yg sloww tu kot...

Kisah sbalik tabir skit....
Smalam kan cuti..Hari Wilayah..name je cuti tapi mmg x duk diam..bukan buat kek tapi keje2 luar..settlekan hal skolah anak2..survey tpt tuisyen..tpt mengaji..(kes Mr Chef slalu ngelat...) malas nak bising2 dah.., beli brg2 dapo...urrgh penat giler...

MMg xde mood nak buat keje kek ...penat sgt....tapi sbl kuar tadi dah bakar siap2 kek ni...dari ptg spi ke malam kite pandang je kek ni...bile le aku nak stat deco nih??? tapi dipujuk2 jugak hati ni...udah bejanji..so...WAKEUP!!!!!! hehe

Kite pon buat le slow2..slow...mate makin ngantuk....boring je..bile letak combination 2 kaler ni nampak masam jer..tak menarik..makin ler kite demotivate.. .teruskan jugak ler..bile dah masuk daun nampak fresh skit...bile dah makin byk bunge tu..add plak bunge2 kecik tu..eehhh sweetnyer..... (perasan...)

Kek ni untuk Sab..geng opis kite...dah kali ke-3 Sab oder ngan kite.. .Sab slalu kate die teruje ngan bunge2 ros kite... Sab ni oder sbb bunge ros ke sbb kek kite tak sure...tapi kali ni katenye...aku nak makan bunge ros banyak2..bio betui ko Sabb... .

Mase Sab kate nak deco cam nih kite pon tanye balik..betui ke nak deco gini..biase deco ni untuk hantaran ker..aah..mmg utk own consumption...tapi kebetulan hari ni gak anniversary sab yg ke 15 keje kat sini...perrh..ko dah kire aset antik ni....

Mesti ko suke kan Sab..(pakse rela..) sebab aku pon suke...





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net