Zai's Homemade Cakes... 019-288 3083

By: Cakes Lover

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Feb-2009 05:21 Email | Share | | Bookmark
A Barbie Doll Cake

Barbie Doll cake ni untuk anak sedare Nisha...opismate kite...actually Nisha request suh buat sanggul...kite promise akan try ...idea tu ade le skit2. ..tapi bile mase nak buat tu , pulas sane sini sumer tak kene..issh kang ade gak yg tecabut kepale doll ni.. .sudahnye kite tocangkan aje ...alahai sorry ye Sha...tak reti la...npknye kene gi grooming class ni...

Anyway, Happy Birthday Mardiha....





Friday, 30-Jan-2009 01:44 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cakes and Cupcakes..

 
 
 
View all 5 photos...
Hari ni ade a few cakes...oder dari Lin Kazen & kawan2, Lin opismate, Zai & Alice...

Oder ni dari Lin...kazen kite..macam biase order2 untuk Lin kite akan anta pd hr Jumaat dlm minggu tu..so kalo ade entry hari Jumaat tu mesti ade utk Lin....kek ni Lin oder utk birthday kawan2 opisnye kot...sbb mintak kite tulis a few names....basenya choc cheese....deco simple2 aje ye...nnt kalo dah boring2 kite buat bunge ros balik yek....

Sorry to hear..Lin hari ni berade di hospital, sbb anaknya Hariz terpakse dioperate kerane ade bisul yg besar di dadanya ..kate Lin udah macam atromen...byk2 besaba ye Lin. Alang doakan semuanya selamat...

Happy Birthday to all ya...



Cupcakes utk Lin jugak..nak warna ijau & pink...



Cake utk Lin opismate kite...bithday hubbynya...katenye, konon2 dari anak


Ini untuk Zai...katenye takyah tulih ape2 sbb nak mkn2 je...tapi bile tengok kosong sgt, kite taruk le bunge tocit2 tu skit...



Wednesday, 28-Jan-2009 06:28 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cake & Cupcake....

Rasenye dah masok kali ke-4 kak Maja oder kek dr kite...tq akak...anak2nye suke beno mkn choc cake kite..ikut katenye ler....kek ni kite prepare betol2 1 jam sbl kite betolak balik kg...mmg tesangkut2 nak sudahkan kek kak maja ni ...sbb rasenye energy kite dah fully utilised...sakit kepale sangat2...bedenyut2...Mr.Chef plak keje, even hari tu hr minggu... sbb katenye raye Chinese New Year sumer worker cuti seminggu...so ade keje yg betul2 urgent nak kene settle jugak...pukul 4 ptg Mr Chef call tanye kek dah siap...belom....belom mule pon..sakit kepale....

at last Mr. Chef sampai umah kol 5.30..baru mintak tlg Mr. Chef buatkan buttercream..kite dapat deco ala kadar je...konon2 nak lari skit dari bunge ros...Kak Maja kate ok jek...tak kesah sgt pasal design..janji kek sodappp....




Cupcake ni pulak untuk Niq....oder betul2 last minute...katenye utk b'day asben die ..kite dah tolak sbb really..really full....Niq nak jugak ...kite kate yg simple & skit je boleh tau...Niq kate ok 4-5 bijik pon ok....actually Niq ni dekat beno dengan rumah kite..tu yg x sampai ati tu...so kite plan nak bagi 9 bijik...hari yg same ade jugak buat cc..so ingat nak lebihkan deco yg same je..tengok2 Niq sms.."..akak boleh tak nak request lukih gitar?.."..Oh No!!! tak sempat dik...akak mmg tak sempat nak pikir lagi....tapi cube jugak tanye Mr. Chef kot2 die bleh tolong....katenye no hal..sonang je tu..ewah Mr. Chef ni tak abis2 kompiden tau...kite siap sound kat Mr. Chef..tak boleh rosak tau!! cc kite tu cukup2 je..xde lebih...

kite deco kat depan, Mr. Chef deco kat blakang..tau pon takut..kejap2 dtg amik kaler oren..pas tu dtg amik kuning plak..issh nak lukih ape le tu...lantak le..tak jadik jage!! tengok2 bile siap kite pon tekejut gak..eh..comei jugak...tq lah...dpt reply sms dr Niq..yg die suke sgt cc gitar tu...eh..hubby u ngan akak share birthday la..





Wednesday, 28-Jan-2009 03:22 Email | Share | | Bookmark
Kek Hantaran

 
 
 
Partner kite dalam Cookies biz, Wani kenalkan kite dengan Salinah..thanks Wani. ...mungkin lepas belek2 fotopages kite, ade yg bekenan.. Salinah call kite untuk place oder..mule2 confirm oder cake pas tu call lagi bekenan kat cucake pulak...

Senang sungguh deal dengan Salinah...lepas discuss2 lebih kurang kami plan nak jumpe kat Giant Shah Alam untuk deliver kek & cupcakenya...cantik manis orangnya... .

Tq ye Salinah, sudi oder dari Zai..





Cupcakes untuk Salinah..




Wednesday, 28-Jan-2009 02:31 Email | Share | | Bookmark
Kek Hantaran Alicecookies@yahoo.com

 
 
Kek-kek yg ku deco diharijadi ku... Penat seh...tapi puas hati sbb customer bagi great feedback..


Kek Hantaran yg dioder oleh alicecookies@yahoo.com. ...kek ni actually dioder untuk tunangnye dan sebagai kek hantaran untuk die...dari bulan 11 taun lepas lagi si Alice ni dah book kite...macam2 gamba kek yg die bagi...kejap2 nak bunga melintang..kejap2 nak warna hijau..kejap2 nak roses dari choc ganache...lantak le ko alice ...selagi belom sampai masenye..ikut ko le nak tuko mane2 gaye pon....tapi bile dah dekat2 lain pulak designnye. .langsung lari dr sample2 gambo sebelum2nye...emailnye panjang bejela..mendescribekan ciri2 kek die...warne mesti begini...rupenye begini...tulis begini...besanye begini pulak....last skali yg tak buat lena tido tu...ko mesti buat cantik2 tau...sbb kek ni akan jadik kek aku!! alahai very high expectation ker???

kite buat kek ni sorang2 kat umah...anak2 post kat babysitter...nak concentrate giler ler...ini ler hasilnye....
alicecookies@yahoo.com sempat sms kite...& bagi feedback pon best giler...

Selamat bertunang Alice & Ismail. ..ko jgn buat hal alice...dlm betunang ni byk dugaan tau...banyak2 besabo...betunang tu jangan le lame2 beb...rugi wa cakap lu...anyway congratulation babe....





Satu lagi kek...special dedicated nih... ...
wah..awai2 lagi ko dah pandai pancing...bak kate pepatah...nak pikat anak kene le pikat mak bapaknye dulu.... ...baru le kekal berpanjangan...aman sejahtere rumahtangge..pheewit...

Alicecookies@yahoo.com jugak mengoder kek ni untuk bakal mak mentuenye...birthday pon jatuh same date ko engage beb...perrhh..tu dah kire chemistry tu...elok le tu..amalkan ambik ati mak mentue selalu...nnt boleh jadik menantu kesayangan...good luck to you babe....

Bakal mak mentue ko suke tak kek die ni..putih suci lagi....




[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net